Welcome
Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]
[ ]
Psylife :: Forums :: Zene :: DJ-k, előadók...

<< Previous thread | Next thread >>
lemezkiadas - CD vs digitalis letoltesek
Moderators: lapu, laca, sue, jonas, Volti
Author Post
sue
2007.08.01, 07:06

Registered Member #6
deto wrote ...

szasztok srácok miújság

a válogatás az igy tényleg legfaszább meg minden, magáért beszél, úgyhogy ilyen témában nem szólok most hozzá (talán később). hanem felmerült most egy másik kérdés, ami kapcsolódik ugyan a lemezhez, de szélesebb a téma ennél.
arról van szó, hogy ugye megjelent CD-n az anyag, amellett mp3 letöltő oldalakon is fellelhető. előfordult már, hogy a beatportról tölöttem mp3-at, de azok egészen más esetek voltak mint pl ez.
20 dollárba kerül az egész cd-t letölteni mp3-ban a beatportról (más oldalakon most nem néztem).
azért ez manapság, amikor amúgy is annyira kiélezett ez a zenebiznisz helyzet - szerintem nagyon erős. több netes shopban (pl saikosounds) meg lehet venni a cd-t 14$+postaköltság áron. azaz nagyjábol 20$-ért. a kérdés amit feltehetnék amúgy is költői lenne, meg gondolom innentől már érthető, hogy miről beszélek.
azért ha jobban megvizsgálom, két dolgot lehet felhozni mellette mégis.
1: azonnal megvan
2. rögtön zúzhatod az ipodra vagy egyéb mp3 lejátszóra

az egyes ponttal nem lehet mit kezdeni, de azért nem túl valószínű, hogy valaki 3-4 napot ne tudna várni rá.
a kettesre meg azvan, hogy egy mai géppel percek alatt készítesz a cd-ről olyan minőségű mp3-at, amit a beatporton kapsz.
a beatporton tölthetsz le wavban is (ami abszolút megegyezik a cd tartalmával, minőségével), azt már meg sem néztem mennyibe kerülne. de biztosan jóval többe mint a cd+posta ára.
lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, de : hogy lehet ez?
én pártolnám amúgy ezt a legális letöltögetés dolgot, de így annyira esélytelennek tűnik ezekben az esetekben, hogy nem is értem ez hogy történhetett. szóval szerintem lépni kéne valamit ezügyben, mert valami el lett rontva.
de hogy valami konkrétat is mondjak : én kb 10$-t tartanék reálisnak, amivel még mindig elég nehezen lenne alternatíva (főleg ebben a szcénában) a cd-vel és főleg az "ingyenes" letöltögetéssel szemben.

sue wrote ...

ennek az az ertelme leginkabb, azon kivul, hogy azonnal megvan, es wavban van meg, tehat nagyon jo minosegben, hogy pl nem kell megvenned az egesz CDt, ha csak a kedvenc eloadod szamat akarod... hanem ugye akarmennyit leszedhetsz, szamonkent, 2 dollarert, ami viszont nemsok.

deto wrote ...

igazad van, ha valakinek csak egy track kell, akkor jobban jön ki, na de azért ez az egész valami rendszerességet feltételez, és nem az hogy valaki életében itt egy trekket vesz és kész.
úgy értem, hogy ha minden 2 dollár, akkor 10 trackes válogatás (igaz h a vásárló maga válogatja) akkor is 20 dollár. ez így egész biztosan sok mp3-ért. nekem is érdekem lenne, hogy vegyék, de így megértem ha nem fogják (mp3ban).

adam halu wrote ...

a beatportnak egyetlen ertelme van: hogy dj-k osszeallithassanak maguknak sajat valogatast, igy ahelyett hogy 8-9 kulonbozo cd megerkezesere varnanak, siman csak kivalasztjak a nekik tetszo szamokat es abbol osszeallitjak a sajat cd-juket, amit azonnal letoltve WAV minosegben ki is irhatnak... sokszor amugy tobb mint 1 het amig megerkezik postan psyshoprol a megrendelt cd... tobben erre panaszkodtak... nade amugy tenyleg nem olcso de igy meg mindig jobban megeri hogy 8 cd + postakoltseg helyett csak szamonkent 2-3 dolcsi.. a toredekebe kerul igy

[ Edited 2007.08.01, 07:11 ]

shut up, buddha...!
Back to top
sue
2007.08.01, 07:07

Registered Member #6
szoval, azt gondolom, a tema meger egy topikot, ugyhogy ide lehet tovabbi velemenyeket irni

shut up, buddha...!
Back to top
sue
2007.08.01, 07:12

Registered Member #6
ja igen, meg annyit, hogy a beatport es hasonlo helyek nem csak mp3-at hanem wav-ot is arulnak valoban, es ez nagy kulonbseg. egyebkent nagyon sok djtol hallani manapsag mar azt is, hogy "csak wavot jatszom"

shut up, buddha...!
Back to top
deto
2007.08.01, 20:01
Registered Member #54
vannak analóg letöltések is?

VÁLLALOM, HOGY CSAK BELE AKARTAM KÖTNI
Back to top
sue
2007.08.02, 06:13

Registered Member #6
ehh milyen igaz, de most mar nem javitom ki, mert igy jobban hangzik szerintem. olyan meno

shut up, buddha...!
Back to top
longhi
2007.11.09, 23:04
Registered Member #33
szerintem nagyjabol teljesen mindegy, hogy cd vagy wav/mp3, itt szerintem a lenyeg azon van h fizetsz e zeneert vagy nem? mert amikor pl egy albumot keresek es a masodik link orosz warezoldal ahonnan leszedhetem 2klikkel(habar alapbol megvenni akartam ) akkor mindenki letolti es nem veszi meg digitalisan! mert akkor inkabb visszalep es uj oldalt keres aztan megveszi cdn 15.6 dollarert psyshopon.. en igy gondolom, szemet modon mindent letoltok (kiv. ajandek cdk) mert annyira marhara egyszeruuuuuu...aztan torlom par het mulva.. de ha valasztanom kellene, akkor digitalis penzert, legyen tenyleg 10 euro, atlag oraber fejlettebb orszagban, csak ott meg az a kerdes merul fel, h ha vki csak 1 szamot akar megvenni akkor 1euro?? ennyit er az eloadok munkaja konkretan 1 eurot:) ezt igy latni....

na ennyi
Back to top
sue
2007.11.23, 17:16

Registered Member #6
egyebkent meg annyit, hogy ezek az arak nagyon gyorsan valtoznak, a legujabb kiadvanyok dragak, aztan viszont egyre olcsobbak lesznek, az elso psylife valogatas pl mar csak 1.49 / track a beatporton.. de amugy beatport sztem kicsit draga a tobbihez kepest.

de kozbe' rajottem: a csak digitalisan megjeleno kiadvanyoke a jovo.

shut up, buddha...!
Back to top
deto
2007.11.24, 18:22
Registered Member #54
a meg sem jelenőké!
egy artist - egy rajongó
aki lehet egyszemélyben is mindkettő

és ez már részben a jelen
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF